Henna Tattoos

Daar krijg je een kleur van!

Deze pagina is nog in de maak

 

  Henna, een eeuwenoud natuurproduct dat thans, mede door de videoclip "Frozen' van Madonna, razend populair is. Een oranjebruine tot donkerbruine tatoeage die één tot drie weken zichtbaar blijft. Wil je iets moois dat lang te zien blijft, moet je er wel geduld voor hebben.

Henna komt van de hennaplant die alleen gedijt in landen met een heet en droog klimaat. De plant bevat een hoog looizuurgehalte waardoor de kleurstof een verbinding met de huid aangaat.

Henna werd oorspronkelijk gebruikt om zijn verkoelend effect op de huid. Later pas werd het decoratief gebruikt. Henna als huidversiering kennen wij uit verschillende west-aziatische en noord-afrikaanse culturen. Meestal ligt er een religieuze of rituele grondslag achter het gebruik.

De bladeren van de hennaplant worden gedroogd en fijn vermalen tot een poeder. Dit poeder wordt met thee tot een papje gemaakt. Het papje wordt op de huid aangebracht zodat de kleurstof uit de henna in de huid kan trekken.

De kleur van de henna hangt af van verschillende factoren en varieert van oranje tot donker roodbruin.

Voor het beste resultaat moet het papje 12 tot 15 uur op de huid blijven. Krab dan het korstje er voorzichtig af. Wrijf na ca. 30 minuten de huid in met een mengsel van olijfolie, suiker en citroensap. Laat daarna nog ca. vier uur lang geen water op de schildering komen. Als je je hier niet aan houdt verbleekt de tekening al heel snel.

- vermijd zeep en bleekmiddelen
- vermijd volle zon (ook hoogtezon)
- vermijd alcohol of zout (zeewater) op de huid
- niet "peelen" of schrobben

 

 

 

 Pas op voor ZWARTE  henna

 

 

   

Echte henna is oranje/bruin van kleur.

Vooral in het buitenland wordt ook zwarte henna aangeboden. Kijk hiervoor uit. Voor de zwarte kleur zijn chemicalien, parafenyleendiamine (PPD), aan de henna toegevoegd die blijvend heel ernstige alergische reacties kunnen veroorzaken.

Wij gebruiken uitsluitend de rode henna, een zuiver plantaardig product, van de beste kwaliteit.

Voor meer info over zwarte henna en de nare gevolgen van het gebruik daarvan, zie: http://www.hennapage.com/henna/ppd/groot_nl.pdf

of 'Google' gewoon op 'zwarte henna'.